معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو از دستاوردهای چشمگیر ایران در تولید داروهای بایوتکنولوژی خبر داد و اعلام کرد که این پیشرفت‌ها منجر به صرفه‌جویی ۲ میلیارد دلار در هزینه‌های ارزی کشور شده است.

صرفه‌جویی ۲ میلیارد دلاری ایران با تولید داروهای بایوتکنولوژی و پیشرفت در سل‌تراپی و ژن‌تراپی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر مهدی پیرصالحی، با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشور در حوزه داروسازی، تاکید کرد که دانشمندان ایرانی توانسته‌اند داروهای بایوتکنولوژی که پیشتر تنها در خارج از کشور تولید می‌شد، اکنون در داخل ایران تولید کنند. وی افزود: «با تولید این داروها در داخل کشور، حداقل ۲ میلیارد دلار در هزینه‌های ارزی صرفه‌جویی شده و این موضوع همچنین موجب رونق صادرات دارویی ایران شده است به طوری که ۵۰ درصد صادرات دارویی کشور به داروهای بایوتکنولوژی اختصاص دارد.»

دکتر پیرصالحی در ادامه به روند جهانی در جهت سل‌تراپی و ژن‌تراپی اشاره کرده و گفت: «دنیا به سمت درمان‌های نوین همچون سل‌تراپی و ژن‌تراپی حرکت کرده است و ایران نیز در این زمینه گام‌های مهمی برداشته است. در حال حاضر چند داروی سل‌تراپی در کشور مجوز تولید دریافت کرده‌اند که برای درمان بیماران از سلول‌های خود آنها استفاده می‌شود. این داروها ممکن است علاوه بر درمان فرد بیمار، برای دیگر بیماران نیز کاربرد داشته باشند.» وی همچنین از انجام مطالعات بالینی بر روی برخی داروهای ژن‌تراپی در ایران خبر داد.

این دستاوردهای علمی و فناورانه در حوزه داروسازی نشان‌دهنده پیشرفت‌های مهم ایران در تولید داروهای پیچیده و نوین و کاهش وابستگی به واردات است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha